Voskuilenweg 2 A
5428GT
VENHORST
tel. 0492-351772

In het seizoen 2014-2015, werd Venhorst kampioen in de 3e klasse, promoveerde naar de 2e klasse, en degradeerde Festilent uit die 3e klasse, onder andere na twee keer van Venhorst verloren te hebben (4-0 en 1-2). Dit seizoen komen beide teams na zoveel jaar elkaar weer tegen, en nu weer allebei in de 3e klasse.

Nog steeds zonder Jelle van Gerwen en na een flinke nederlaag vorige week wilde Venhorst vandaag weer eens drie punten bij schrijven. Dreigende donkere wolken dreven richting De Voskuilen, maar op het veld zagen we een sterk openende thuisploeg. De eerste tien minuten kreeg Venhorst drie mogelijkheden om tot scoren te komen, maar de finesse ontbrak - nog -. In de tiende minuut kreeg Festilent een geweldige kans, toen keeper Justin de door de wind gedragen bal miste, maar Mark van Sleeuwen hield met zijn hoofd de nul. In de 15e minuut stuurde Teun vd Putten spits Lars ten Haaf diep, die de Zeelandse keeper omspeelde, maar neergelegd werd door die keeper. Strafschop dus. Teun vd Putten stuurde de keeper de verkeerde hoek in en liet de 1-0 noteren.

Festilent kwam hierna wat beter in de wedstrijd en er ontspon zich een gelijkwaardige strijd. Vijf minuten voor de rust kwam er een flinke bui aan en Festilent kwam er ook aan. Een hard schot vanaf rechts, waar een voorzet verwacht werd, verdween hoog boven in het Venhorstse doel, 1-1. Enkele minuten later moest Justin nog een fraaie redding verrichten op de vrij voor hem opgedoken Festilent aanvaller. Thee.

De tweede helft was nauwelijks begonnen, toen Finn vd Horst in een onoverzichtelijke situatie de enig juiste beslissing nam en de 2-1 binnenschoof. Venhorst kreeg hierna nog een aantal goede mogelijkheden om de score op te voeren. In de 56e en 59e minuut was Lars ten Haaf dichtbij de 3-1, maar zonder succes. Even later een mooie aanval over rechts, waarbij Senna van Creij de bal precies op maat voorgaf aan de mee opgekomen Teun vd Putten. Dat betekende 3-1 en de beslissing.

Festilent probeerde nog dichterbij te komen, maar de Venhorstse achterhoede gaf geen krimp meer. Een mooi resultaat voor Venhorst, dat zo in het spoor blijft van de top. Volgende week gaat Venhorst op bezoek bij EGS, wat in punten gelijk staat met Venhorst, kei belangrijk dus ook weer. Graag tot ziens daar in Escharen/Grave/Velp.

Niet vergeten: Vrijdag 10 november de 17e Venhorstse voetbalkwis!!!