Voskuilenweg 2 A
5428GT
VENHORST
tel. 0492-351772

Eind oktober 2023 leed Venhorst in Vorstenbosch een gevoelige 3-0 nederlaag, dat was meteen de eerste van het seizoen. Vandaag dus de kans om een en ander recht te zetten. Onze pupil van de week Beau van Tiel zag dat wel zitten en voorspelde een 10-1 overwinning. Hij scoorde meteen toen hij de kans kreeg.

Venhorst en Vorstenbossche Boys begonnen aftastend, maar na tien minuten opende Venhorst de score: Jari van Creij kopte fraai en onhoudbaar binnen, 1-0. Venhorst creëerde geleidelijk aan een overwicht en probeerde de score uit te breiden. In de 23e minuut kwam Finn van der Horst vrij voor de Vorstenbossche doelman maar zijn inzet verdween net over en naast het doel. Vijf minuten later zette Jari van Creij Finn weer vrij voor de keeper, maar die stopte zijn schot. De meegekomen Vigo de Groot schoot de rebound voorlangs. Lid en Gemertenaar Antoon van Dijk (ca 87 jaar) sprak de profetische woorden: “als je ze zelf niet maakt, doet de tegenstander dat wel”, en onmiddellijk viel koppend de gelijkmaker uit een (overigens onterecht) toegekende corner, 1-1. Een voor Venhorst teleurstellende ruststand.

De tweede helft speelde Venhorst richting de eigen kantine en dat leek extra energie te geven. Het duurde overigens nog tot de 59minuut tot Venhorst op voorsprong kwam. Finn van der Horst brak door en schoot onhoudbaar de 2-1 op het scorebord. Een minuut later schoot Jari hard net naast en in de 63e minuut kopte Rens van Sleeuwen gevaarlijk op doel. Het wachten was op het beslissende doelpunt, maar pas in de 78e minuut was het weer raak. Finn zette goed door op zijn tegenstander, veroverde de bal en gaf voor aan Jari van Creij, 3-1. In de 83e minuut was het weer Finn, die op snelheid de Vorstenbossche achterhoede aftroefde en hard en onhoudbaar de 4-1 liet aantekenen.

Uiteindelijk een mooie, verdiende overwinning, waardoor Venhorst weer wat omhoog kan kijken. Volgende week naar Festilent, dat één puntje boven Venhorst op de ranglijst staat. Een mooie uitdaging om daar wat aan te doen!