Voskuilenweg 2 A
5428GT
VENHORST
tel. 0492-351772

Vandaag moest Venhorst thuis tegen weer een “onbekende” tegenstander, VV Heijen uit inderdaad: Heijen. Het eerste team promoveerde afgelopen seizoen naar de derde klasse en speelde tot nu toe ongelukkigerwijs nog geen punten bij elkaar. Voor Venhorst leek het een goede gelegenheid om na twee gelijke spelen weer eens drie punten bij te kunnen schrijven.

Onze Pupil van de Week Jens van der Sangen zag dat wel zitten en voorspelde een 5-0 overwinning. Hij liet voorafgaand aan de aftrap de Heijense doelman kansloos en noteerde alvast de 1-0!. Al vrij hierna snel bleek dat Venhorst de betere ploeg was en in de 9e minuut kwam Jari van Creij op snelheid over links door en gaf strak voor: Vigo de Groot schoot op de lat. Meteen hierna een corner genomen door Teun vd Putten, die Rens van Sleeuwen netjes in de bovenhoek kopte, 1-0.

In de 17e minuut gaf Senna van Creij vanaf rechts de bal voor het doel, waar weer Rens van Sleeuwen zijn hoofd op de juiste manier gebruikte en doel trof, 2-0. Het goede spel van Venhorst beloofde een grote uitslag, maar nadat nog een paar grote kansen gemist werden werd het spel wat slordiger en verdween het Venhorstse overwicht. Ruststand, 2-0. In de loop van de 2e helft kreeg Heijen steeds meer vertrouwen en in de 57e minuut trof een Heijens schot per ongeluk zelfs doel via het lichaam van Joris vd Hoven. Steeds meer kwam Heijen hierna in de richting van het Venhorstse doel, totdat Jan Kuppens in de 70e minuut op De Voskuilen verscheen. Rob van Dooren blokte een doelpoging van Heijen, waarna Venhorst een goede kans op de 3-1 kreeg, maar invaller Finn vd Horst kon de voorgegeven bal van Jari van Creij net niet binnentikken. Venhorst kreeg wel weer grip op de wedstrijd en in de 83e minuut leidde dat tot de beslissing, 3-1, Jaap Kanters zette goed door, waardoor Teun vd Putten de bal in bezit kreeg en uit diens voorzet liep Finn de bal in het doel.

Drie minuten later werd Jari van Creij binnen de zestien naar de grond gewerkt en hij benutte zelf de penalty: 4-1. Uiteindelijk een goede en verdiende overwinning, maar je mist soms toch wel de groene sloopkogel: Jelle van Gerwen!!!

Volgende week bekeren, Venhorst 1 is dan vrij. Op 29 oktober gaan we op bezoek bij Vorstenbossche Boys. Graag tot dan!