Venhorst 1(Jacobs Daken/Zonnepanelenwassen.nl) – Zwaluw VFC

Venhorst 1 – Zwaluw ZFC 1 , 1-3

Na de geweldige inhaalrace van Venhorst 1 in de loop van de 2e helft van de competitie moest vandaag die inhaalrace een vervolg krijgen in de nacompetitie tegen Zwaluw ZFC uit Vught. Winst was noodzakelijk om verder te gaan in het vervolg van de nacompetitie.

De supporters van Zwaluw lieten horen dat zij wat support betreft niet onder deden voor die van Venhorst. Die wedstrijd eindigde qua vuurwerk en lawaai min of meer in een gelijk spel. Op het veld was Zwaluw vanaf het begin de betere ploeg, zij vonden elkaar gemakkelijker en speelden vol vertrouwen. Venhorst was aangewezen op incidentele uitvallen en in de 23e minuut had dat bijna succes. Vanaf de rechterflank gaf Jari van Creij een prima voorzet af in de loop bij de mee gekomen Teun vd Putten. Met links ging zijn schot aan de verkeerde kant van de paal, dus,  naast.

Meteen hierna kwam Zwaluw uit een vergelijkbare aanval op 0-1, ai ai. Vijf minuten later werd het zelfs 0-2 uit een weinig overzichtelijke situatie, waarbij Zwaluw het beslissende schot afvuurde.

Gelukkig kan er in Venhorst altijd van alles gebeuren en in de 35e minuut al was Rens van Sleeuwen koppend dichtbij de aansluitingstreffer, toen hij een hoekschop bijna doeltreffend afrondde. Maar ja, bijna is niet genoeg. Een deskundige langs de lijn merkte hierbij op dat Venhorst voor de thee toch wel op 1-2 moest komen om een aantrekkelijke 2e helft te kunnen zien.

Een paar minuten voor de rust werd gepruts in de Zwaluw achterhoede afgestraft door Jari van Creij, op de paal, en vervolgens door Teun, die de rebound binnen tikte, 1-2 dus. Snel in de 2e helft kwam Zwaluw al op 1-3 en gingen de Venhorstse gedachten terug naar de wedstrijd tegen Stormvogels in 2017, toen Venhorst ook uit geslagen positie toch nog met de bloemen naar huis ging…. Dit keer ging het feest niet door. Jari van Creij schoot nog een keer hard op doel, een vrije trap van Teun ging over de kruising en Sam van Lieshout kopte gevaarlijk op doel, zonder succes.

Naast!!

Het prima leidende scheidsrechterstrio floot op het altijd zonovergoten sportpark De Voskuilen tenslotte af, waarna voor Zwaluw als verdiende winnaar het feest voorzichtig kon beginnen. Zij gaan door en voor Venhorst begint een rustigere periode. Gelukkig klonk er na afloop ook applaus voor het team van Michael van Doren, dat er toch nog een prima afsluiting uit had weten te slepen.

Volgend seizoen weer volop er tegenaan in de 3e klasse. Nu even lekker vakantie vieren en Zwaluw veel succes gewenst met het vervolg…

"Het komt m'n neus uit!"
Teleurstelling, d'r alles aan gedaan, efkes bijkomen.