RKSV Venhorst 1 (Jacobs Daken/Zonnepanelenwassen.nl) – VV Handel 1, 0-1

Venhorst 1 – Handel 1, 0-1

De eerste wedstrijd van deze competitie speelde Venhorst in Handel en verloor daar met 2-0. Inmiddels staan beide ploegen op een mooie plaats in de ranglijst en dat willen beide natuurlijk zo houden, liever nog hoger. Bovendien wil je een derby sowieso altijd winnen en dus was er volop aanleiding om vandaag een spannende wedstrijd te verwachten. Met een team vol jeugdige spelers begon Venhorst tegen het meer ervaren team van Handel. 

Pupil Teun Oomen kijkt of alles naar behoren verloopt.

Het veld was de laatste weken door de regen zwaar, moeilijk bespeelbaar en hobbelig geworden, maar daar hadden beide ploegen last van. Met Handel meer en sterker aan de bal was de eerste goede kans echter voor Venhorst. Joep van de Bosch gaf de bal mee aan Finn van der Horst, die vanaf de zijkant alleen op Handelse keeper afging, maar die bleef de situatie de baas en redde. 

Komt ie!

Vijf minuten later kon Justin een Handelse knal op doel, gestuurd door de wind, nog knap net over de lat tikken. Verder speelde het grootste deel van het spel zich tussen beide strafschopgebieden af, wel met flinke inzet, maar weinig goed voetbal (ik dacht enkele keren dat ik naar Feyenoord – PSV zat te kijken…). 

Maar in de 23e minuut plotseling toch weer een goede kans voor Venhorst, waarbij Finn weer alleen voor de keeper van Handel verscheen, maar ook dit keer bleef de keeper de baas. Een fel strijdend Venhorst hield Handel verder van kansen af en dus gingen we rusten met de bekende brilstand, 0-0.

De Handelse keeper houdt Finn van scoren af

Na de thee begon Venhorst aan een sterke tien minuten, waarna Handel geleidelijk aan weer een overwicht wist te creëren. In de 70e minuut schoot Handel uit de draai op de paal en uit de tegenstoot dacht Joep vd Bosch de 1-0 te gaan maken, maar hij werd wegens buitenspel teruggefloten. In de 73e minuut verscheen even een lekker zonnetje boven de Voskuilen en Senna van Creij schoot met links van ver hard over het doel.

Senna kon er wel mee lachen....

 Terwijl onze wedstrijdsecretaris aangaf wel met een 0-0 gelijkspel te kunnen leven, verdween die zon echter weer en kwam Handel in de 77e minuut prompt op 1-0, toen een hoge voorzet van dichtbij binnen gekopt werd, 0-1.

Niks meer te lachen, 0-1!

Het sein voor Venhorst om alles of niets te gaan spelen, nog een paar verse krachten er in en zelfs Rob van Dooren verscheen in de voorhoede.

Wat Rob ook probeerde, het bleef bij 0-1

Helaas veranderde dit alles niets meer aan de stand en na enkele minuten blessuretijd floot de jonge goed leidende scheidsrechter voor het einde, 0-1. Volgende week moet Venhorst naar de koploper Bruheze, zeker een lastige pot, maar daar voor een verrassing zorgen is altijd lekker… 

 

En nog wat mooie plaatjes gemaakt door Eric Elbers:

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Deel dit artikel
Laatste nieuws

Voskuilencup15

Zondag 26 maart is het weer tijd voor de Interne Periodetitel met bijbehorende prijzen! Ook wordt dan de tussenstand in

Lees verder >>