Real Lunet 1 – Venhorst 1(Jacobs Daken en WWW.zonnepanelen-wassen.nl), 3-0

Real Lunet 1 – Venhorst 1, 3-0.

Na de tik van vorige week vertrok Venhorst 1 vandaag naar Vught voor de uitwedstrijd tegen Real Lunet. En het wordt natuurlijk tijd om een keer een driepunter in de tas te doen en mee naar huis te nemen. Nu, dat lukte vandaag -nog- niet, maar Venhorst toonde wel karakter en bood goed tegenspel. De eerste 20 minuten kreeg Lunet geen enkele goede kans, maar de eerste de beste hierna was meteen raak bij de eerste paal, 1-0. Venhorst raakte niet in de war, Senna van Creij en Stefan van Haandel verschenen allebei een keer alleen voor de Vughtse keeper, maar zonder tot scoren te komen.

Ik zeg nog:”handen thuis!!”

Met naderhand ook nog een schot op de paal gaf Venhorst aan dat de wedstrijd nog niet gespeeld was; met de 1-0 ruststand gingen de teams naar de thee. De tweede helft bleef Venhorst goed meevoetballen, waarschijnlijk het beste spel van dit seizoen. Real Lunet was echter effectiever in de afronding en kwam na een goede tien minuten op 2-0. Helaas viel Senna van Creij uit met een hamstringblessure, maar zijn vervanger, de 16 jarige Finn van der Horst, viel goed in en paste zich snel aan. Trainer Michael van Doren zette vol in op de aanval, Rob van Dooren en Mark van Sleeuwen gingen mee naar voren om de aanval te versterken, en Thijs Manders werd rechtsback.

Wie zijn dat ook alweer???

Het offensief leverde kansen op voor Luuk vd Boogaard, die twee kopballen op het Lunetdoel afvuurde, en ook nog voor Vigo de Groot. Uiteindelijk stond ook nog de lat Venhorsts’ succes in de weg. Met een rode kaart voor Lunet in de slotfase trok Venhorst nog een keer massaal naar voren. Real Lunet sloeg uit een snelle counter nogmaals toe, 3-0. Ondanks de score geen reden om negatief te zijn, integendeel, met de helft van de spelers van 16 tot 20 jaar!!! is het wachten op een succesvolle winstpartij.

Onze vriend Peter Kuijpers uit zich in Kliksport van vorige week overigens wel weinig vleiend over de jongere spelers van Venhorst (“Jeugdspelers waarbij sommigen nog maar net het beugeltje is verwijderd en de Lego en de Donald Duck nog in het laadje liggen…”). Nou ja laat maar l… . Aan de hand van een aantal oudere ervaren spelers krijgen ze een spoedcursus voetballen in de 2e klasse. Hoe ging dat aanvankelijk is het seizoen 2015-2016 ook alweer? Precies!

Joep stopt met drinken…

Volgende week, als het door mag gaan, om 14.00 uur thuis tegen Vianen Vooruit, nieuwe kansen!

Een ouwe doos gevonden!! Met foto’s van Real Lunet-Venhorst 2018-1019, ter opfleuring bij dit verslag geplaatst.