Kermiswedstrijd 2022

Kermis wedstrijd 13 aug 2022

Rob de Nijs zong het al: “Het werd Zomer”. En hij heeft gelijk gekregen. Tegen 17.00 uur bij 37 ½ graden Celsius ontplofte de thermometer. De Venhorstse veteranen, aangevuld met een aantal gastspelers stormden het veld op, achtervolgd door de spelers van Venhorst 5, aangevuld met ook een aantal gastspelers. De van heinde en verre oosten toegestroomde toeschouwers vluchtten al na tien minuten richting de kantine en het verwarmde terras. Ereveteraan Jan Kuppens had ervoor gezorgd dat Frans Willems helemaal vanuit Mill op de fiets naar Venhorst was gekomen en bestelde het eerste rondje.

Frans moest na afloop in principe ook nog terug naar Mill, maar of dat gelukt is??? Ook ons oudste lid, Antoon van Dijk, was helemaal vanuit Gemert weer van de partij, voor de 25e keer achter elkaar!. Terwijl op het veld met enige regelmaat een drinkpauze werd gehouden, om te drinken, was er op het terras ook regelmatig een drinkpauze, maar dan om te bestellen. Op het veld duurden op een gegeven moment de drankpauzes langer dan de speeltijden, raarrr.

Hoe de wedstrijd is afgelopen was niet duidelijk geworden, maar gelukkig stuurde onze “Liefhebber” onderstaand verslag.

Leiding scheidsrechter Peter van Deursen, assistenten PeetJan van de Elzen en Mari Raaijmakers.

Volgens de Gregoriaanse kalender is het de 225e dag van het jaar mits men een normaal jaar heeft. Elis Ligtlee leverde na twee kilometer ook een knappe prestatie af, tijden van weleer waar menig voetballer geen bal om geeft.  De culturele revolutie 1966!;  de rode gardes namen ook het heft in eigen hand. En zo deden ook onze rode duivels onder leiding van maarschalk Mari Raaijmakers die weer tactisch ijzersterk was. Alléén conditioneel is dit team te kloppen, en “als wij de bal hebben kunnen hunnie nie scoren”;  in den  beginne van dit strijdtoneel was het dirigent Tiny van de Putten die zijn mannen influisterde om het rustig aan te doen. Het blauwe team daarentegen met enkele jonge goden aan boord en met twee oudgedienden zoals  Hes van Iersel en Henk Timmer, die  wilden het karwei vlug klaren en hadden ook de eerste en beste kans en hier hebben we dan een punt. Even later (buitenspel?) ging John van de Ven er vandoor en op kabelachtige wijze scoorde hij de 0-1 . De scheidsrechter, die zich ook een ongeluk liep, zag even later heel goed dat er een “zwalbe”  was (zie waar het been van Bernd was!), niemand zag het, het cadeautje werd ingepingeld door de nieuwe verfrissende Van den Akker. De drinkpauze werd gebruikt door de informateur held aanvoerder zonder band, die de coach een handje op weg hielp door enkele omzettingen te doen waar de Myer van dacht “als ik zou willen dat ik het begreep had ie het vast beter uitgelegd”. De toon was gezet, unne van Dijk zag dat zijn rode mannen nu het in het nauw kwamen. De blauwe die met Niels Maher en Bram het middenveld overnamen strooiden met paasjes waar al gauw Tom 2 keer uit scoorde. De rooien wisten het niet meer te belopen,  het kwik liep wat nog hoger op en het niveau ook. Een mooi duel waar bij het publiek de grote winnaar was en Herman natuurlijk. Want hij hield het hoofd koel tot op het laatst en zorgde voor de eindstand 6-2.

De scheids die zich geheel belangeloos bloot stelde aan de onmenselijke hitte floot hierna af. En even dacht de liefhebber aan tulipano volante, de Mona Lisa van Xerxes (6-2 Faas), maar dat beste sportvrienden dat is wel weer een heel ander mooi verhaal.

De liefhebber