Constantia 1 – RKSV Venhorst 1 (Zonnepanelenwassen.nl/Jacobs Daken)

Constantia 1 – Venhorst 1, 0-4

In het seizoen 2009-2010 won Venhorst zowel uit als thuis van Constantia, toen nog in de 5e klasse. Na vele jaren komen beide teams nu uit in de 3e klasse en Venhorst mocht op bezoek in Wanroij. Zonder enkele “vaste” krachten begon Venhorst aan de wedstrijd, die natuurlijk gewonnen moest worden. Hoezo natuurlijk?? Venhorst wil immers bovenin mee draaien en de tegenstander staat onderaan. Nu zijn dat meestal niet de gemakkelijkste wedstrijden, maar de Venhorstse toeschouwers hadden goede hoop op een gunstig resultaat. In kille, miezerige omstandigheden dachten we even aan Qatar, waar vandaag een andere wedstrijd gespeeld gaat worden in  zomerse omstandigheden, maar allah. Vol goede moed probeerde Venhorst Constantia terug te drukken, maar nauwkeurigheid  en rust ontbrak vaak. In de 10e minuut moest keeper Justin zijn kunnen vertonen, waarna Venhorst enkele doelpogingen ondernam. Schoten van Teun en Jaap leverden echter ook geen doelpunt op. In de 17e minuut leek het er dan toch van te komen: achtereenvolgens Joep, Jelle en Jari (de 3JS?) schoten in een wirwar van spelers van dichtbij op het Wanroijse doel, maar telkens zat er iets/iemand tussen. Hierna zakte het niveau iets terug en het duurde tot de 41e minuut  dat Venhorst weer een goede mogelijkheid kreeg; het schot van Jari werd gestopt door de keeper, en 2 minuten later eindigde zijn kopbal tegen de lat. Tijd voor warme thee, volgens Thijs. In de 55e minuut gaf Senna vanaf 40 meter een strakke lange bal voorbij de 2e paal, waar broer Jari opdook en met een zweefduik koppend de 0-1 maakte. Langs de lijn hoorden we Blind en Van Persie langskomen en ook Bep Bakhuys was actueel. In de 67e minuut eindigde een combinatie Jelle, Finn bij Jari, die met een schuiver de 0-2 op het scorebord zette. Weer tien minuten later was de wedstrijd beslist, toe weer Finn de bal meegaf aan Jari, die voor de 0-3 zorgde: een onvervalste hattrick dus. In de 89e minuut raakte Teun met een afstandsschot de lat nog en in de blessuretijd vertrok Finn met de bal aan zijn voet vanaf eigen helft en rondde zijn sprint af met de 0-4. Al met al wel een verdiende overwinning al was het spel niet altijd goed.

Volgende week speelt Venhorst weer thuis, tegen middenmoter Ysselsteyn. We hopen op goed weer en flinke steun van onze supporters. En we hebben dan ook de tussentijdse uitreiking van de prijzen van de Voskuilencup en de 1e interne periode. Dus van harte welkom!

(2022-11-20)

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Deel dit artikel
Laatste nieuws

Vacatures!!

Vacatures bij RKSV Venhorst: RKSV Venhorst  zoekt een nieuwe dames train(st)er . Voor het seizoen 2023-2024 zijn we op zoek

Lees verder >>

Voskuilencup08

Op zondag 27 november worden de prijzen uitgereikt van de 1e interne periode en van de (tussenstand van de)  Voskuilencup.

Lees verder >>